Bereikbaarheid

De organisatie, de Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Gentse winterfeesten zo optimaal mogelijk te houden. We zetten alle opties om dit evenement te bereiken even voor jou op een rijtje.

Te voet

Wie in en rond het centrum van Gent woont, kan best te voet komen. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig. Ook het treinstation Gent Dampoort ligt op wandelafstand van het centrum.

Met de fiets

In de fietsenparking Korenmarkt onder de Sint-Michielsbrug is er plaats voor 210 fietsen. Je loopt of fietst de parking binnen via de Pakhuisstraat, naast het voormalige postgebouw. De fietsenparking Braunplein onder de stadshal biedt plaats aan 80 fietsen. De parking is ook uitgerust met een fietspunt van de fietsambassade. Daar kan je fietsen huren, je eigen fiets gratis laten registreren en kleine herstellingen laten uitvoeren. Deze fietsenparking is te bereiken via de ‘green’ op het Emile Braunplein.

Extra fietsenstallingen worden voorzien in de Limburgstraat en aan het stadhuis. Er zijn ook fietsenstallingen voorzien op elke P+R. Gevaarlijk gestalde fietsen worden om veiligheidsredenen verwijderd.

Raadpleeg hier de fietsrouteplanner en stippel snel en gemakkelijk uw eigen fietstraject uit. De planner is een digitale kaart die werkt zoals een gpssysteem: je geeft aan waar je vertrekt en waar je naartoe wilt en enkele tellen later stelt de planner je een route voor.

Hebt je zelf geen fiets? Je kan een fiets huren bij de Fietsambassade Gent: www.defietsambassade.gent

Met het openbaar vervoer

De Lijn

De Lijn heeft een uitstekend aanbod om u naar de Gentse winterfeesten te brengen. Tijdens de Gentse winterfeesten gelden alle normale vervoerbewijzen, zoals abonnementen of een Lijnkaart. Ook een nachtnet maakt de Gentse winterfeesten vlot bereikbaar. Alle informatie en dienstregelingen vind je op: https://www.delijn.be/nl/

NMBS

Vanuit heel wat gemeenten of steden geraak je gemakkelijk met de trein in Gent. Het station Gent Dampoort is op wandelafstand van het centrum. Alle informatie en dienstregelingen vind je op www.belgianrail.be.

Auto + openbaar vervoer

Parkeer je auto op een gratis park-and-ride (P+R) en reis verder met tram of bus naar de Gentse Winterfeesten. Meer info: https://www.delijn.be/nl/gemeenten/gemeente/gent#parking

Van op heel wat park-and-rides vertrekken er gratis shuttlebussen: https://visit.gent.be/nl/goed-om-weten/praktische-info/rondtoeren/shuttlebus. Deze zijn gratis en rijden elke dag gedurende de Winterfeesten.

Op elke park-and-ride zijn er fietsenstallingen voorzien.

  • Kom je uit de richting Eeklo, Evergem, Lovendegem, Waarschoot, Zelzate …. Kies dan voor de P+R Weba/Decathlon (met gratis shuttle naar het centrum).
  • Kom je uit de richting Lochristi, Lokeren, Sint-Niklaas … kies dan bijvoorbeeld voor P+R Oostakker of P+R Gentbrugge of Arsenaal.
  • Kom je uit de richting Aalst, Wetteren, Zottegem … kies dan bijvoorbeeld voor P+R Expo-The Loop of P+R Gentbrugge of Arsenaal.
  • Kom je uit de richting, Aalter, Nevele, Deinze, De Pinte, Sint-Martens-Latem … kies dan voor P+R Watersportbaan (met gratis shuttle naar het centrum).
  • Kom je uit de richting Gavere, Oudenaarde, Merelbeke …. kies dan voor P+R ExpoThe Loop.

Stedelijke parkeergarages

Parkeergarage Vrijdagmarkt – Volg P1
Onder de Vrijdagmarkt vind je 648 parkeerplaatsen, waaronder 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

Parkeergarage Reep – Volg P2
Deze parkeergarage kan 484 voertuigen aan, er zijn 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap beschikbaar. Ze beschikt ook over 2 oplaadpunten voor elektrische wagens.

Parkeergarage Savaanstraat – Volg P4
Er zijn 588 plaatsen, waaronder 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

Parkeergarage Sint-Michiels – Volg P7
Deze parking telt 472 plaatsen, waaronder 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er zijn 2 oplaadpunten voor elektrische wagens.

Parkeergarage Ramen – Volg P8
Er zijn 280 plaatsen waaronder 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

Parkeergarage Sint-Pietersplein – Volg P10
Deze parking telt 700 parkeerplaatsen, waaronder 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er zijn 2 oplaadpunten voor elektrische wagens.

Niet-stedelijke parkings

Parking Zuid – Volg P3
Deze parking bevindt zich onder het Gent-Zuid shoppingscenter en het Woodrow Wilsonplein. Er zijn 1.034 plaatsen waaronder 2 voor personen met een handicap.

Parking Kouter – Volg P5
Deze parking telt 425 plaatsen waaronder 8 plaatsen voor personen met een handicap en 1 met een oplaadpunt voor elektrische wagens.

Centerparking – Volg P6
Deze parking bevindt zich vlak bij de Veldstraat. Deze parking telt 532 plaatsen.

Taxi

Op onder andere de volgende locaties zijn er standplaatsen voor taxi’s voorzien:

  • Drabstraat
  • Bij Sint-Jacobs
  • Vlasmarkt
  • De taxiplaatsen in de Pakhuisstraat zijn niet beschikbaar. Die worden verplaats naar het SintMichielsplein.

De taxi brengt je tegen een redelijke prijs veilig en snel thuis. Meer informatie op www.stad.gent/taxi 

Parkeren voor mensen met een beperking

Rond het voetgangersgebied, maar ook vlak bij het centrum zijn er verschillende, gratis parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking, ook waar betalend parkeren of blauwe zone geldt.

Gratis parkeren geldt echter niet in de ondergrondse parkings.

Opgelet: met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag je wel niet parkeren op voorbehouden bewonersplaatsen.

Mobiliteitsplan

Voor meer informatie over het mobiliteitsplan van de stad Gent kan je hier terecht.

Vanaf
8 dec

Check alle openingsuren

Bereik
baarheid

Vlot naar Gent

Rolschaats
baan

Bestel je tickets