Skip to main content

Openingsuren

Maandag t.e.m. donderdag
van 12u00
tot min. 21u00, max. 00u00
Vrijdag
van 12u00
tot min. 22u00, max. 01u00
Zaterdag
van 11u00
tot min. 22u00, max. 01u00
Zondag
van 11u00
tot min. 21u00, max. 00u00
UITZONDERING 24 & 31 dec
van 11u00
tot 18u00
UITZONDERING 25 dec
van 14u00
tot min. 21u00, max. 00u00
UITZONDERING 30 dec
van 11u00
tot min. 21u00, max. 00u00

Bereikbaarheid

De organisatie, de Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Gentse winterfeesten zo optimaal mogelijk te houden. We zetten alle opties om dit evenement te bereiken even voor jou op een rijtje.

*GOED OM WETEN* Tussen het stadhuis en het Emile Braunplein is er tijdens de Winterfeesten tijdelijk geen verkeer mogelijk, ook niet voor (zakelijke) leveringen.

Te voet

Wie in en rond het centrum van Gent woont, kan best te voet komen. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig. Ook het treinstation Gent Dampoort ligt op wandelafstand van het centrum.

Met de fiets

Dichtbij het Sint-Baafsplein vind je een tijdelijke fietsenstalling waar plaats is voor zo’n 400 fietsen,  langs de Maaseikstraat / aan het Bisdomplein.

In de fietsenparking Korenmarkt onder de Sint-Michielsbrug is er plaats voor 210 fietsen. Je loopt of fietst de parking binnen via de Pakhuisstraat, naast het voormalige postgebouw. De fietsenparking Braunplein onder de stadshal biedt plaats aan 80 fietsen. De parking is ook uitgerust met een fietspunt van de fietsambassade. Daar kan je fietsen huren, je eigen fiets gratis laten registreren en kleine herstellingen laten uitvoeren. Deze fietsenparking is te bereiken via de ‘green’ op het Emile Braunplein.

Extra fietsenstallingen worden voorzien in de Limburgstraat en aan het stadhuis. Er zijn ook fietsenstallingen voorzien op elke P+R. Gevaarlijk gestalde fietsen worden om veiligheidsredenen verwijderd.

Raadpleeg hier de fietsrouteplanner en stippel snel en gemakkelijk uw eigen fietstraject uit. De planner is een digitale kaart die werkt zoals een gpssysteem: je geeft aan waar je vertrekt en waar je naartoe wilt en enkele tellen later stelt de planner je een route voor.

Hebt je zelf geen fiets? Je kan een fiets huren bij de Fietsambassade Gent: www.defietsambassade.gent

De Fietstaxi is er voor minder mobiele personen in Gent. De fietstaxi focust zich op korte verplaatsingen van deur tot deur. Heb je een afspraak bij de kapper, ga je op bezoek bij familie of wil je gewoon een frisse neus halen, maar kan je je moeilijk zelfstandig verplaatsen? Onze fietstaxi vervoert je graag! De chauffeurs van de fietstaxi’s zijn een mix van nieuwkomers en minder nieuwe Gentenaars. Ze kregen een degelijke opleiding om met de fietstaxi te rijden. Meer info vind je via www.fietsambassade.gent.be/nl/iedereen-op-de-fiets/fietstaxi.

Met het openbaar vervoer

De Lijn

De Lijn heeft een uitstekend aanbod om u naar de Gentse winterfeesten te brengen. Tijdens de Gentse winterfeesten gelden alle normale vervoerbewijzen, zoals abonnementen of een Lijnkaart. Ook een nachtnet maakt de Gentse winterfeesten vlot bereikbaar. Alle informatie en dienstregelingen vind je op: https://www.delijn.be/nl/

NMBS

Vanuit heel wat gemeenten of steden geraak je gemakkelijk met de trein in Gent. Het station Gent Dampoort is op wandelafstand van het centrum. Alle informatie en dienstregelingen vind je op www.belgianrail.be.

Auto + openbaar vervoer

Parkeer je auto op een gratis park-and-ride (P+R) en reis verder met tram of bus naar de Gentse Winterfeesten. Meer info: https://www.delijn.be/nl/gemeenten/gemeente/gent#parking

Van op heel wat park-and-rides vertrekken er gratis shuttlebussen: https://visit.gent.be/nl/goed-om-weten/praktische-info/rondtoeren/shuttlebus. Deze zijn gratis en rijden elke dag gedurende de Winterfeesten.

Op elke park-and-ride zijn er fietsenstallingen voorzien.

  • Kom je uit de richting Eeklo, Evergem, Lovendegem, Waarschoot, Zelzate …. Kies dan voor de P+R Weba/Decathlon (met gratis shuttle naar het centrum).
  • Kom je uit de richting Lochristi, Lokeren, Sint-Niklaas … kies dan bijvoorbeeld voor P+R Oostakker of P+R Gentbrugge of Arsenaal.
  • Kom je uit de richting Aalst, Wetteren, Zottegem … kies dan bijvoorbeeld voor P+R Expo-The Loop of P+R Gentbrugge of Arsenaal.
  • Kom je uit de richting, Aalter, Nevele, Deinze, De Pinte, Sint-Martens-Latem … kies dan voor P+R Watersportbaan (met gratis shuttle naar het centrum).
  • Kom je uit de richting Gavere, Oudenaarde, Merelbeke …. kies dan voor P+R ExpoThe Loop.

Met de auto

Parkeergarages

Wie rijdt naar Gent passeert digitale borden met informatie over de parkings en de park-and-rides. De parkings in het centrum zijn ingedeeld in zones. Volg de zones of de naam van een parking op de borden om naar een beschikbare parking te rijden.

Zone Korenmarkt

Zone Veldstraat

Zone Vrijdagmarkt

Zone Zuid-Reep

Overige parkings

Parking Gent Zuid is bereikbaar voor wagens die de lage-emissiezone (LEZ) niet in mogen. Ook parkings Ledeberg, Het Getouw, Gent-Dampoort en Gent-Sint-Pieters liggen buiten de LEZ.

Is er nu plaats? Check: www.verkeer.gent

Met de taxi

Op onder andere de volgende locaties zijn er standplaatsen voor taxi’s voorzien:

  • Drabstraat
  • Bij Sint-Jacobs
  • Vlasmarkt
  • Pakhuisstraat

De taxi brengt je tegen een redelijke prijs veilig en snel thuis. Meer informatie op www.stad.gent/taxi 

Parkeren voor mensen met een beperking

Rond het voetgangersgebied, maar ook vlak bij het centrum zijn er verschillende, gratis parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking, ook waar betalend parkeren of blauwe zone geldt.

Gratis parkeren geldt echter niet in de ondergrondse parkings.

Opgelet: met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag je niet parkeren op voorbehouden bewonersplaatsen.

Mobiliteitsplan

Voor meer informatie over het mobiliteitsplan van de stad Gent kan je hier terecht.

Sfeervolle optredens, de kerstman ontmoeten, kinderanimatie … Tijdens de Gentse Winterfeesten kan je genieten van heel wat gratis activiteiten! Hou deze pagina in de gaten voor de meest recente planning, zodat je zeker niets mist!